مقالات

پوست خشک و پوسته پوسته شدن صورت

پوست خشک

پوسته پوسته شدن صورت یکی از مشکلاتی است که دلایل مختلفی دارد. یکی از مهم‌ترین دلایل این مشکل، پوست خشک است. اگر نمی‌دانید منظور از خشکی پوست چیست و چه درمان‌هایی برای خشکی پوست وجود دارند، با ما در سیتو همراه باشید تا انواع محصول‌های مراقبتی پوست مناسب روتین پوست خشک را به شما معرفی کنیم.

 

فهرست مطالب

1. منظور از خشکی پوست چیست؟

پوست خشک پوستی است که بیشتر مواقع پوسته پوسته می‌شود. به خاطر کم‌آبی و خشکی بیش‌ازحد، دچار ترک‌خوردگی و خارش می‌شود. از علائم دیگر پوست خشک می‌توان به قرمزی پوست و نداشتن رطوبت کافی اشاره نمود. پوست‌های خشک لطیف و انعطاف‌پذیر نیستند و کاملاً مشخص است که نیاز به رطوبت یا کرم مرطوب‌کننده دارند. بعضی از افراد که دارای پوست خشکی هستند، دچار مشکلاتی مانند شل شدگی و چروک شدن پوست می‌شوند. بعضی از افراد هم در بخش‌هایی از پوست دست یا صورتشان بخش‌هایی را دارند که همیشه خارش دارد. اما خشکی پوست نباید باعث نگرانی شما شود. درمان‌ها و راهکارهایی برای برطرف کردن این مشکل وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به استفاده از روتین تخصصی پوست خشک و حساس اشاره نمود.

 

2. انواع پوست خشک ازنظر علمی

پوست‌های خشک دارای زیرمجموعه‌های مختلفی هستند و هر یک از آن‌ها دارای ویژگی‌ها و نیازهای به‌خصوصی می‌باشند. ازنظر علمی خشکی پوست باعث به وجود آمدن بیماری‌هایی می‌شود که فقط به خاطر پوست خشک ایجاد می‌شوند. بنابراین اگر بخواهیم ازنظر علمی انواع پوست خشک را تقسیم‌بندی کنیم، باید به موارد زیر اشاره نماییم.

 

پوست خشک

درماتیت تماسی

درماتیت تماسی به یک سری از التهاب‌های خارش‌دار و بثورات پوستی گفته می‌شود که به خاطر قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و عوامل حساسیت‌زا ایجاد می‌شوند. این بثورات پوستی از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شوند و باعث بروز مشکلات جدی هم نخواهند شد.

 

درماتیت سبورئیک

درماتیت سبورئیک یکی دیگر از مشکلاتی است که برای پوست‌های خشک به وجود می‌آید. این بیماری بیشتر روی پوست سر تأثیر دارد و باعث شوره سر، التهاب و پوسته پوسته شدن نواحی مشخصی از پوست سر می‌شود. البته این مشکل ممکن است در بخش‌هایی از پوست بدن که چربی بیشتری دارند مانند کناره‌های بینی، سینه، پلک‌ها، ابرو و گوش‌ها هم دیده شوند.

 

درماتیت آتوپیک

درماتیت آتوپیک نوعی بیماری پوستی است که به‌صورت مزمن باعث التهاب، خارش و خشکی پوست می‌شود. این بیماری باعث می‌شود تا پوست افراد درگیر، قرمز شود و ترشحات زرد رنگ مایل به سفید داشته باشد. درماتیت آتوپیک همواره باعث خارش، تک خوردگی و خشکی پوست می‌شود.

 

خرید و قیمت روتین تخصصی پوست خشک

 

3. نشانه‌هایی که به شما می‌گویند پوستتان خشک است

برای همه افراد پیش می‌آید که در برهه‌های زمانی مشخص، دچار خشکی پوست شوند. اما نشانه‌هایی که به شما می‌گویند پوستتان خشک است باید به‌صورت مادام‌العمر وجود داشته باشند و در هر فصل یا در هر شرایطی این علائم را داشته باشید. فرقی نمی‌کند که کودک باشید یا سن شما در رده میان‌سالی قرار داشته باشد. اگر این علائم را دارید، یعنی پوست شما خشک است.

  • پوست زبر و خشن
  • خارش پوستی
  • پوسته پوسته شدن
  • احساس کشیدگی پوست بعد از حمام، شنا یا استفاده از سونا
  • ترک خوردن پوست
  • چین‌وچروک‌های پوستی
  • قرمزی و التهاب پوست
  • ترک‌های عمیق پوستی همراه با خونریزی
  • عوض شدن رنگ پوست و تغییر به خاکستری یا قرمز

4. چرا پوست خشک می‌شود؟

حالا که می‌دانید علائم پوست خشک چیست، احتمالاً می‌خواهید بدانید به چه دلیلی پوست خشک می‌شود. یک سری از موارد هستند که جزو عوامل محیطی محسوب می‌شوند. یک سری از عوامل هم به خاطر مشکلات ژنتیکی به وجود می‌آیند. یعنی افرادی که بیماری پوستی دارند، ممکن است دچار خشکی پوست شوند. در این قسمت به دلایل خشک شدن پوست اشاره می‌کنیم.

 

کم‌آبی

کم‌آبی بدن باعث بروز مشکلات بسیاری می‌شود. تمام ارگان‌های بدن برای اینکه بتوانند عملکرد مناسبی داشته باشند، باید آب کافی داشته باشند. پوست هم اگر بی‌آب شود، دچار مشکلاتی مانند خشکی می‌شود.

 

پوست خشک

اگزما

یکی از دلایل خشکی پوست، اگزما است. اگزما باعث خشکی پوست، التهاب و خارش می‌شود.

 

دیابت

بیماران دیابتی که بدن آن‌ها نمی‌تواند قند خونشان را تنظیم کند، معمولاً دچار خشکی پوست می‌شوند. زیرا سطح بالای قند خون در بدن باعث می‌شود، پوست دچار خارش و خشکی شدید شود.

برای مشاوره رایگان تماس بگیریدتماس 09200590677

بیماری‌های کلیوی

بیماری‌های کلیوی باعث می‌شوند تا مایعات اضافی بدن و مواد زائد با موفقیت دفع نشوند و وقتی کلیه خوب کار نکند، بین مواد معدنی آب و مواد مغذی موجود در خون تعادل ایجاد نمی‌شود. همین باعث می‌شود تا مایعات داخل بدن کاهش پیدا کنند و خشکی پوست به وجود بیاید.

 

بی‌اشتهایی

سوءتغذیه به خاطر بی‌اشتهایی یکی دیگر از دلایل خشکی پوست است. وقتی مواد مغذی بدن کم شود، پوست به‌صورت طبیعی خشک می‌شود.

 

گرما یا سرمای شدید

احتمالاً برای شما پیش‌آمده که در سرمای شدید دچار خشکی پوست و ترک‌خوردگی پوست دست‌ها شوید. جالب است بدانید که گرمای شدید هم به خاطر اینکه باعث از دست دادن رطوبت پوست می‌شود، آن را خشک می‌کند.

 

زیاد حمام کردن

استحمام زیاد آن‌هم با آب خیلی گرم، می‌تواند چربی‌های موجود روی پوست را از بین ببرد و باعث خشکی شود. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از این مشکل از شوینده‌های گیاهی استفاده کنید که دارای ترکیبات تنظیم‌کننده چربی پوست هستند. بعد از استحمام هم می‌توانید از روغن‌های گیاهی مانند روغن کرچک یا سیاه دانه برای ماساژ پوست استفاده نمایید.

استفاده از شوینده نامناسب

بهتر است از شوینده‌های مناسب برای شستشوی پوستتان استفاده کنید. شوینده‌های غیر صابونی که حالت ژل‌مانند دارند، برای شستشو بسیار مناسب‌اند. البته صابون‌های گیاهی هم می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای جلوگیری از خشکی پوست باشند.

 

افزایش سن

با افزایش سن تولید چربی در پوست کاهش پیدا می‌کند. بنابراین افرادی که بالای ۴۰ سال هستند، ممکن است دچار خشکی پوست شوند.

 

پوست خشک

شیو نامناسب

شیو کردن موهای زائد علاوه بر اینکه موها را از بین می‌برد یک لایه نازک از سطح پوست را نیز برمی‌دارد. بهتر است از ژل یا فوم اصلاح استفاده شود و بعد از اصلاح نیز از کرم‌های مرطوب‌کننده و ژل‌های ضدعفونی استفاده نمایید.

 

کمبود ویتامین

کمبود ویتامین‌هایی مانند بیوتین و B7 در بدن باعث خشکی و خارش پوست می‌شود.

 

بیماری HIV

افرادی که دچار این بیماری نقص سیستم ایمنی می‌شوند، معمولاً دارای پوست‌های خشکی هستند که خارش دارد. حتی گاهی اوقات دچار عفونت‌های پوستی می‌شوند و به بیماری‌ها و زخم‌های قارچی همراه با ترشحات پوستی دچار می‌شوند.

 

 عوارض جانبی داروها

مصرف بعضی از داروهای به‌خصوص باعث می‌شود تا تعادل مایعات در خون به هم بخورد و همین باعث خشک شدن پوست می‌شود. بعضی از داروها مانند آنتی‌هیستامین‌ها، ملین‌ها، داروهای فشارخون و آنتی‌اسیدها باعث خشکی پوست می‌شوند.

 

5. ساختار پوست خشک

پوست بدن از سه لایه اپیدرم، درم و هیپودرم تشکیل شده است.

  • لایه اپیدرم از کراتینوسیت‌ها تشکیل شده است.
  • لایه درم دارای الیاف کلاژن، بافت‌های همبند، رگ‌های خونی، فیبرهای الاستین، غدد عروقی، چربی و درنهایت فولیکول‌های مو است.
  • هیپودرم دارای عصب، بافت چربی و رگ است.

ازآنجاکه بیرونی‌ترین قسمت پوست بدن اپیدرم وظیفه آب‌رسانی و تأمین رطوبت پوست را به عهده دارد اگر دچار مشکل شود، پوست انسان خشک می‌شود.

 

6. چرا گاهی اوقات افرادی که پوست خشک دارند دچار خارش می‌شوند؟

گاهی اوقات خشکی بیش‌ازحد پوست و کمبود آب، باعث ایجاد حساسیت‌های پوستی، اگزما و خارش می‌شود. بنابراین افرادی که پوست خشک دارند، باید بیشتر مراقب حساسیت‌های پوستی باشند و از محصولات مراقبتی استفاده کنند.

 

7. برای چه کسانی خشکی پوست خطرناک است؟

افرادی که به‌صورت طولانی‌مدت دچار این مشکل هستند و هیچ روشی برای درمان آن‌ها تأثیر نداشته است. احتمالاً دچار بیماری‌هایی مانند کم‌کاری تیروئید، دیابت و … هستند و باید برای درمان خشکی شدید و جلوگیری از ایجاد عفونت‌ها و زخم‌های پوستی حتماً به پزشک مراجعه کنند.

 

8. چه کسانی در معرض ابتلا به خشکی پوست هستند؟

  • افرادی که سن آن‌ها بالای ۴۰ سال است.
  • افرادی که پوست تیره رنگ یا سبزه دارند.
  • افرادی که پوستشان خیلی سفید است زودتر از دیگران دچار خشکی پوست می‌شوند.
  • همچنین افرادی که به خاطر شغلشان مجبورند دائم از آب استفاده کنند. دچار خشکی پوست خارش و سوزش پوستی می‌شوند.

 

9. پیشگیری از مشکلات ناشی از پوست خشک

بعضی از کارهای ساده هستند که با انجام آن‌ها می‌توانید از مشکلات ناشی از پوست خشک، جلوگیری کنید. این کارها عبارت‌اند از:

  • کم کردن زمان استحمام
  • استفاده از شوینده‌های ملایم که حساسیت ایجاد نمی‌کنند
  • قرار دادن دستگاه بخور داخل منزل
  • انتخاب لباس‌هایی با جنس لطیف
  • شستن لباس با شوینده‌های بدون عطر و رنگ
  • انتخاب لوسیون‌ها، کرم‌های مرطوب‌کننده و آب‌رسان برای روتین پوستی

 

10. درمان خشکی بیش‌ازحد پوست

روش‌های متعددی برای درمان خشکی بیش‌ازحد پوست وجود دارد.

اگر پوست شما حتی با استفاده از روتین‌های مراقبتی پوست هنوز خشک است، باید حتماً به پزشک مراجعه کنید. اما گاهی اوقات فقط استفاده از کرم‌های آب‌رسان، ماسک‌های خانگی، لوسیون‌های بدن، استفاده از روغن سیاه دانه و … می‌تواند مفید واقع شود.

 

11. تأثیر مرطوب‌کننده بر پوست خشک

مرطوب‌کننده می‌تواند با ایجاد یک سد نفوذناپذیر روی سطح پوست از تبخیر آب موجود در اپیدرم جلوگیری کند و سد لیپیدی پوست را تقویت نماید. به همین خاطر افرادی که دارای پوست خشک هستند، باید مرتب از مرطوب‌کننده استفاده کنند.

 

12. درمان‌های خانگی خشکی پوست

درمان‌های خانگی، استفاده از روغن‌های گیاهی مانند روغن آرگان، روغن زیتون و روغن نارگیل می‌تواند برای برطرف کردن پوست خشک مناسب باشد. بعضی از افراد توصیه می‌کنند که از وازلین برای درمان خشکی صورت استفاده شود. اما احتمالاً این افراد از عوارض وازلین برای صورت اطلاعی ندارند و همین باعث شده تا روغن‌های گیاهی فرابکر را کنار بگذارند و از فواید آن‌ها چشم‌پوشی کنند.

 

13. درمان خشکی پوست بدن

برای درمان خشکی پوست بدن بهتر است، موقع استحمام از آب ولرم استفاده کنید. صابون‌هایی که قوی هستند و پوست را خشک می‌کنند، کنار بگذارید. از دستگاه بخور استفاده کنید و محصولات مراقبتی را انتخاب کنید که با پوست شما سازگاری بیشتری دارند. به‌عنوان‌مثال سرم ویتامین سی می‌تواند یک گزینه مناسب برای جلوگیری از خشکی پوست صورت باشد. اگر طرز استفاده از سرم ویتامین سی را نمی‌دانید، روی لینک کلیک کنید و با طرز استفاده از این سروم آشنا شوید.

14. درمان خشکی کف پاها

خشکی کف پا یکی از مشکلاتی است که خیلی راحت با استفاده از مرطوب‌کننده، نرم‌کننده، پوشیدن جوراب نخی و استفاده از بانداژ مایع برطرف می‌شود. حتی می‌توانید پوست ضخیم کف پا را با سنگ پا ماساژ دهید یا از کراتولیتیک‌ روی پوست‌های ضخیم شده استفاده کنید. روغن‌های گیاهی مانند کنجد، زیتون، بادام، نارگیل نیز برای درمان ترک کف پا معجزه می‌کنند.

 

15. رفع خشکی پوست سر

  • برای رفع خشکی پوست سر از نرم‌کننده استفاده کنید.
  • پوست سر را ماساژ دهید.
  • از روغن‌های گیاهی مناسب مو مانند روغن نارگیل استفاده کنید.
  • آلوئه ورا هم خاصیت مرطوب‌کنندگی دارد و از تحریک پوست جلوگیری می‌کند.
  • رژیم غذایی مناسب داشته باشید.
  • قبل از استحمام با استفاده از اپلیکیشن‌های روغن تراپی، روغن‌های گیاهی مانند روغن بادام، کرچک، روغن نارگیل و روغن زیتون را روی پوست سر ماساژ دهید.

 

پوست خشک

 

16. رفع خشکی پوست لب

بهترین انتخاب برای درمان خشکی پوست لب، روغن‌های گیاهی مانند روغن نارگیل، روغن آلوئورا و روغن‌هایی هستند که دارای آنتی‌اکسیدان و مرطوب‌کننده می‌باشند.

 

17. روغن کرچک یا سیاه دانه مناسب برای پوست

روغن سیاه دانه به خاطر داشتن آنتی‌اکسیدان می‌تواند مشکلات پوستی را درمان کند. روغن کرچک نیز به خاطر اینکه برای تأمین رطوبت پوست مفید است، می‌تواند از چین‌وچروک‌های پوستی جلوگیری به عمل آورد. روغن سیاه دانه برای درمان پسوزیاریس، آکنه و سایر بیماری‌های پوستی هم مفید است.

 

خرید و قیمت روغن سیاه دانه

 

18. خشکی پوست می‌تواند چه عوارضی داشته باشد؟

از عوارض خشکی پوست می‌توان به عفونت‌های پوستی، ایجاد ترک روی پوست، درماتیت آتوپیک یا همان اگزما اشاره کرد. البته اگر خشکی پوست در حد معمولی باشد، مشکلی ایجاد نمی‌کند و عوارض خاصی ندارد.

 

19. برای خشکی پوست دستگاه تناسلی

  • برای خشکی پوست دستگاه تناسلی بهتر است از پاک‌کننده‌ها و شوینده‌های ملایم استفاده کنید.
  • لباس زیرهایی بپوشید که ضد حساسیت هستند.
  • اگر دچار مشکلاتی مانند اگزما یا پسوزیاریس هستید بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

 

20. پوست خشک را چگونه بشوییم؟

  • پوست خشک را حداقل دو بار در روز بشویید.
  • بهتر است از پاک‌کننده‌های بدون الکل و ملایم استفاده نمایید.
  • محصولاتی را انتخاب کنید که دارای اسید لینوئیک و اسید استئاریک هستند.
  • از مرطوب‌کننده استفاده کنید.
  • محصولات آرایشی که بر پایه روغن هستند را انتخاب کنید.
  • از ژل‌های صورت یا شامپوهای بدن که مناسب پوست خشک هستند، استفاده نمایید.

 

21. آیا کسانی که پوست خشک دارند می‌توانند از لایه بردار استفاده کنند؟

بله لایه‌برداری پوست می‌تواند باعث از بین رفتن پوسته پوسته‌های موجود شود و سلول‌های مرده پوستی را از بین ببرد. افرادی که پوست خشک دارند بعد از لایه‌برداری حس می‌کنند که پوست آن‌ها نرم شده و پوست جدیدی جایگزین شده است.

 

 

22. چه زمانی برای خشکی پوست باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر با استفاده از مرطوب‌کننده‌ها و آب‌رسان‌های معمولی مشکل خشکی پوست شما برطرف نمی‌شود، بهتر است حتماً با یک پزشک متخصص مو و زیبایی مشورت کنید. بیماری‌هایی مانند پسوریازیس، اگزما و مشکلات پوستی دیگر باید حتماً تحت نظر پزشک درمان شوند.

 

کلام آخر

اگر ترجیح می‌دهید به‌جای استفاده از محصولات شیمیایی گران‌قیمت از محصولات ایرانی اورجینال با قیمت‌های مناسب استفاده کنید و به محصولات ارگانیک و گیاهی علاقه‌مند هستید. می‌توانید انواع روغن‌های گیاهی و شوینده‌های مناسب پوست خشک را در سایت سی تو پیدا کنید.

برای مشاوره رایگان تماس بگیریددریافت مشاوره

دیدگاهتان را بنویسید